maandag 17 december 2018

Too Small A Home




Het openingsnummer “Love is everywhere/Lone Wolf” toont onmiddellijk een verandering van stijl in vergelijking met de vorige CD, “Skin to Skin”. Laatstgenoemd werk was eerder donker, duister en in zekere zin eerder therapeutisch voor de zanger zelf. De donkere wolken ruimen baan voor een nieuw morgenrood, waarin, zo stelt het openingsnummer, de liefde te vinden is voor diegene die er naar zoekt. Nochtans blijven de sporen van het verleden zichtbaar, zo getuigt Kris in “Is This A Love Song”, een ingetogen nummer, begeleid door subtiel pianospel. “We konden het allemaal hebben, ik zocht slechts een eenvoudig leven bij jou, de leegte blijft”, getuigt hij.

Kris toont in deze nieuwe CD zijn veelzijdigheid als singer songwriter. Het werk bevat, naast mooie ballades zoals het prachtige A Day Without Love, verschillende up tempo nummers zoals Velvet Fist en Dranw to The Flame. Hierin toont Kris zijn kunde op de gitaar die hij kan laten zingen, brullen, beuken en zalven. De combinatie van de verschillende perspectieven van het gitaarspel levert heel vaak schitterende harmonieën, zoals in “Maybe I Love What I cannot Have” en “The Fire within”.  Andere nummers, zoals “Confine Me”, bieden dan weer een samenspel van percussie en akoestische gitaar.

Mooi is ook dat Kris beroep doet op gastmuzikanten zoals guitarist Ian Hesbeens en drummer Klaas Van Humbeeck en een kleurrijk pallet van achtergrondzangers. Dit alles geeft aan het werk een voller en vollediger cachet. Enige minpuntje is dat het voor de luisteraar niet altijd evident is om de teksten van de nummers te volgen. Dit euvel kan eventueel via de website van Kris worden verholpen.

“Too Small A Home”, is een kunstwerk in de uiteenlopende betekenissen van het woord. Zowel op muzikaal als tekstueel vlak voldoet de CD aan de verwachtingen. De prachtige cover, verzorgd door Khadja Tits, creëert een aangenaam parfum van mysterie, mooi te integreren in het totaalproject van het werk.

Foto gepubliceerd met toestemming 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Humor als existentiebepaling

  Even in herinnering brengen: volgens Climacus bestaan er drie existentiesferen: de esthetische, de ethische en de religieuze. Ik heb deze ...